latinica  ћирилица
02/11/2020 |  14:43 ⇒ 22:11 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске у Теслићу: Положен камен темељац (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић положила је данас камен темељац за изградњу фискултурне сале Основне школе "Петар Петровић Његош" у Теслићу, која се финансира донаторским средствима Владе Србије у износу од око 300.000 евра.
Жељка Цвијановић у Теслићу - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у ТеслићуФото: РТРС

Цвијановић је рекла да је задовољна што је она кандидовала овај пројекат Влади Србије и најавила да ће ускоро на школским објектима бити замијењена столарија.Она је захвалила Влади Србије на сличним пројектима који су реализовани у Српској.

      View this post on Instagram

Некада сам овдје сједила у школској клупи, а данас сам поносна што смо положили камен темељац за изградњу фискултурне сале која ће ученицима ове школе служити као мјесто за спорт и рекреацију. Посјета Основној школи "Петар Петровић Његош" у Теслићу евоцира најљепше успомене на ђачко доба.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Nov 2, 2020 at 5:59am PST

Цвијановић је поносна што је својевремено похађала ову школу.

Директор Основне школе "Петар Петровић Његош" Горан Зарић захвалио је владама Србије и Српске, као и предсједници Српске, на реализацији пројекта за који наводи да ће значајно унаприједити одвијање наставног програма.

Он очекује да ће сала бити довршена до септембра наредне године.

Манифестацији је присуствовао и посланик из Теслића у Представничком дому ПС БиХ Драган Богданић.

Извођач радова на пројекту "Доградња спортске сале са пратећим просторијама уз објекат", је теслићко предузеће Градитељ.

Током боравка у Теслићу, предсједница Српске обишла је и фирму Девић текстил.

Предсједница Цвијановић у Теслићу

У склопу посјете Теслићу предсједница Републике Српске обишла је радове на изградњи школског објекта за Подручно одјељење Горњи Теслић, које је у саставу Основне школе "Иво Андрић" Ђулићи.

Предсједница Цвијановић посјетила школу изградњи у горњем Теслићу

Претходно је Цвијановић посјетила општину Прњавор, гдје је обишла радове на реконструкцији Дома здравља.