latinica  ћирилица
02/11/2020 |  16:39 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске обишла радове на изградњи Основне школе у Теслићу (ФОТО)

У склопу посјете Теслићу предсједница Републике Српске обишла је радове на изградњи школског објекта за Подручно одјељење Горњи Теслић, које је у саставу Основне школе "Иво Андрић" Ђулићи.
Предсједница Цвијановић у  посјетила школу и изградњи у Гоњем Теслићу - Фото: РТРС
Предсједница Цвијановић у посјетила школу и изградњи у Гоњем ТеслићуФото: РТРС

Укупна вриједност изградње овог објекта је око 300.000 КМ.

Након посјете објекту, за који је у октобру 2018. године као предсједник Владе Републике Српске положила камен темељац, Цвијановићева је рекла да је задовољна динамиком радова и што ће се ученици ускоро уселити у нови објекат.

Предсједница Цвијановић посјетила школу изградњи у горњем Теслићу

- Ово је заједнички ангажман који смо направили прије неког времена у договору Владе Републике Српске и издвајања средстава. Исто тако договор се односи на то да ћемо морати ући у нову фазу која се односи на опремање - истакла је Цвијановић.

Она је најавила да ће школа бити опремљена и подршком кабинета предсједника Српске, као и Владе Српске и изразила задовољство што ће дјеца и наставници имати боље услове за одвијање наставе.

      View this post on Instagram

Некада сам овдје сједила у школској клупи, а данас сам поносна што смо положили камен темељац за изградњу фискултурне сале која ће ученицима ове школе служити као мјесто за спорт и рекреацију. Посјета Основној школи "Петар Петровић Његош" у Теслићу евоцира најљепше успомене на ђачко доба.

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic) on Nov 2, 2020 at 5:59am PST

- Сва наша села и мјесне заједнице, и, наравно, наше општине и градови, заслужују да имају адекватан школски простор и поносна сам сваки пут када завршимо неки добар пројекат - нагласила је Цвијановићева.

Директор Основне школе Биљана Кузмановић рекла је да је велики дио посла завршен и да преостају вањски радови, као и дио унутрашњих, те увођење централног гријања.

Предсједница Цвијановић у посјетила школу и изградњи у Гоњем Теслићу

Раније у току дана, предсједница Српске положила је камен темељац за изградњу фискултурне сале Основне школе "Петар Петровић Његош" у Теслићу, која се финансира донаторским средствима Владе Србије у износу од око 300.000 евра.

У склопу посјете Теслићу, Цвијановић је обишла је и фирму "Девић текстил".