latinica  ћирилица
05/11/2020 |  09:05 ⇒ 09:08 | Аутор: РТРС

Привредна комора упутила иницијативу за наставак пројекта "Доживи Српску"

Привредна комора Републике Српске упутила је иницијативу предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић, предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и министарки трговине и туризма Сузани Гашић, за наставак пројекта "Доживи Српску" и наставак издавања туристичких ваучера на зимску туристичку сезону, уз анализу могућности за наставак и током цијеле 2021.године.
Ваучер (фото: vladars.net) -
Ваучер (фото: vladars.net)

Такође, Комора је предложила и измјену Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима, како би се омогућило кориштење ваучера и малољетним лицима.

- Продужење кориштења туристичких ваучера допринијело би опстанку привредних субјеката на Јахорини, посебно у току зимске туристичке сезоне, али и бањским центрима, као и другим дестинацијама у Републици Српској - истиче се у саопштењу Привредне коморе.

Привреднa коморa Републике Српске изразила је захвалност предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и Влади Републике Српске на свим предузетим мјерама које су имале за циљ помоћ сектору туризма и угоститељства, с посебним акцентом на пројекат "Доживи Српску" и увoђeњe туристичких вaучeрa зa субвeнциoнисaни oдмoр нa тeритoриjи Рeпубликe Српскe.

- Овим Пројектом омогућен je опстанак привредних друштава и очување радних мјеста у овим секторима, а број од 20.000 до сада издатих ваучера говори да, и поред неизвјесне епидемиолошке ситуације, постоји велика заинтересованост грађана Републике Српске за одмор у бањским центрима, дестинацијама као што су Требиње, Јахорина, Вишеград, националним парковима  и другим центрима у Републици Српској. Пројектом је промовисан туризам Републике Српске, уз јачање свијести грађана о значају кориштења одмора у Републици Српској - наглашава се у саопштењу.

Подсјећамо, туристички ваучери зa субвeнциoнисaни oдмoр нa тeритoриjи Рeпубликe Српскe могу се искористити до 15. новембра.