latinica  ћирилица
10/11/2020 |  09:44 ⇒ 09:51 | Аутор: Блиц

Демонстранти претукли предсједника јерменског Парламента (ВИДЕО)

Предсједник јеременског парламента Арарат Мирзојиан претучен је од стране демонстраната на протестима који су избили у Јеревану након договора о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху.

Поред зграде јерменског парламента, демонстранти су заузели и зграду Владе Јеременије и тамо развљивали инвентар, прозоре и врата.

Бројни драматични снимци са лица мјеста круже по друштвеним мрежама и показују наводно тренутке када је нападнут Мирзојиан.

Демонстранти су се најприје сукобили са радницима обезбјеђења парламента па су се устремили на аутомобил у којем је сједио Мирзојиан са породицом.

Како преносе свјетски медији, демонстранти су окружили аутомобил предсједника јерменског парламента, па су почели да га ударају.

На једном од снимака се наводно види како Мирзоијан лежи онесвијешћен на земљи.

За сада није могуће потврдити аутентичност ових снимака.

Предсједник парламента је у тешком стању одвезен у болницу. Вијести да је повријеђен потврдио је премијер Јерменије Никол Пашињан.

- Неке битанге су пребиле Мирзојана. Морао је на операцију, али његов живот није угрожен -рекао је Пашињан.

Демонстранти су синоћ упали у зграде институција у Јеревану, између осталог и парламент, послије потписивања мировног споразума којим се окончава најновији сукоб на територији Нагорно-Карабаха.