latinica  ћирилица
24/11/2020 |  07:25 ⇒ 07:26 | Аутор: СРНА

"СНСД ће рехабилитовати подршку у Бањалуци"

Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је синоћ да је његова странка, која је остварила доминантну побједу на протеклим изборима у Републици Српској, усмјерена ка нередним изборима и нагласио да је увјерен да ће рехабилитовати бирачку подршку у Бањалуци са циљем да је има и у остатку Српске.
СНСД - Фото: Тwitter
СНСДФото: Тwitter

Додик је рекао да су протеклих дана његове ријечи везане за изборну побједу Драшка Станивуковића за градоначелника Бањалуке често злонамјерно тумачене и да сада, када се одмакне од тога, може поручити да ће СНСД радити и да је нужно да настави да ради као што је радио и до сада и да развија Бањалуку и цијелу Српску.

Додик је навео да је у Бањалуку и Српску он уложио свој живот, те да је за вријеме владавине СНСД-а најбољи период који је Бањалука имала.

Он је рекао да је кандидат СНСД-а Игор Радојичић био неупоредив у односу на Драшка Станивуковића, али да се десило и да је побиједила једна ријалити политика.

Додик је поручио да му је жао што су све побједе СНСД-а пале у запећак због Бањалуке и појаснио да ће скупштинска већина коју је формирао СНСД одлучивати о будућности града.

- Како ћемо да подржимо неког ко је измишљао, правио спектакле, али... ја признајем да ми је то тешко пало - рекао је Додик за ТВ Хепи и додао да Станивуковић, "кога је снажно подржала острашћена Телевизија БН и дио медија једно прича у Сарајеву, а друго у Бањалуци".

Одговарајући на питање да ли је Станивуковићева кампања можда финансирана из криминалних послова, Додик је рекао да зна за неке послове који су били спекулативни.

- Из тог времена ја те људе не знам. Има ту свакаквих ствари, али то ће вријеме показати. Постоји нека тврдња да је једна мала фирма која се бавила припејдом и нешто слично чија је књиговодствена вриједност била пет, шест хиљада марака, да је нажалост Телеком, односно руководство М:тела у Бањалуци ту фирму платило неколико, па чак и више од 10 милиона марака. Видјећемо на који начин - рекао је Додик.

Он је додао да је отприлике толики новац употријебљен у кампању и поновио да ће СНСД учинити да Бањалука буде динамичнија, да чим прође корона буде мјесто у које ће долазити многи, те да ће рехабилитовати туристичке потенцијале који нису мали.

- Сам градоначелник Игор Радојичић је покушао концепт града који је требао за једну Нову Годину да доведе 10.000 људи из региона, а онда се појавила прича "Правда за Давида" коју је предводио и сам Станивуковић и због тога је град имао огромну штету. Али град то сада није верификовао - рекао је Додик.

Он је додао да тај предмет треба да ријеши Тужилаштво и Суд, а да је он лично поносан на Републику Српску и начин начин на који су обезбиједили да Бањалука и остали градови буду безбједни.

- Има криминалних група, али немамо рекаташе који су окупирали државу. Прије 20 година нисте могли да паркирате ауто. Разбили смо криминалне групе - нагласио је Додик.

Он је поновио да му је жао да је сјајна побједа СНСД-а који је у БиХ освојио власт у 45 општина, укључујући Приједор, Гацко, Невесиње, Рогатицу, Власеницу, Добој...у тренутку остала у сјенци дешавања у Бањалуци, али да ће сви добити неподијељену пажњу у будућности.

- Градоначелник Бањалуке је важан, али он је само један од 63 - нагласио је Додик који је гледаоцима предочио карту Републике Српске на којој доминира црвена боја СНСД-а.

Додик је рекао да је гостовао на Телевизији Н1 иако је знао да је непријатељска и према њему и према Српској и да је, када је видио експанзионизам водитељке и метод који је она употријебила, преузео њен метод и почео упорно да понавља колико је СНСД освојио општина.

- Изјаву да ме не интересује Станивуковић, да нећу да га подржим, да смо добили изборе, побиједили смо у 45 општина у БиХ, 42 општине у Републици Српској сам поновио 24 пута - рекао је Додик.

На констатацију да му медији стално спремају "сачекуше" Додик је рекао да он чврсто вјерује да може да се води дијалог и да је његово да позив прихвати.

- Моја је да прихватим. Ја сам сад одрастао па ћу видјети коме ћу сада да дам значај. У тој емисији нисам могао да довршим ниједну реченицу да кажем било шта - закључио је Додик.