latinica  ћирилица
28/11/2020 |  14:57 ⇒ 14:57 | Аутор: СРНА

Додик: Нећемо дозволити угрожавање безбједности српског кадра у Сарајеву

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Миорад Додик поручио је да Република Српска неће дозволити да се њен кадар подвргава противуставним, противзаконитим и бруталним угрожавањем њихове сигурности од политичког Сарајева, уз благослов једног дијела међународне заједнице и ОХР-а.

Додик је истакао да у погледу бруталних незаконитих атака на предсједника Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милана Тегелтију као кадра из Републике Српске у заједничким институцијама који није послушан политикама СДА и међународног фактора, имамо прилику да видимо праву слику БиХ.

- БиХ је очито замишљена и функционише као земља безакоња и бруталне незаконите силе коју примјењује политичко Сарајево према кадру из Републике Српске уз благослов тог међународног фактора који се лицемјерно залаже за владавину права - изјавио је Додик Срни упитан да прокоментарише сталне нападе да предсједника ВСТС-а.

Додик је нагласио да је потпуно невјероватно да се предсједник ВСТС-а, као неко ко је на челу правосудног система без икаквог правног основа или судске наредбе, континуирано, системски и незаконито прати, снима, прислушкује с циљем монтирања неких садржаја који служе за то да се он уклони са позиције, јер не одговара неким политикама.

Српски члан Предсједништва БиХ је упитао шта онда тек раде њима, политичким представницима Републике Српске који обављају функције у Сарајеву.

- То показује сав бесмисао БиХ као државе, а посебно бесмисао БиХ као неке правне државе у којој се поштује Устав и закони - нагласио је Додик, додавши да представници Републике Српске очито немају елементарну сигурност у Сарајеву коју им гарантује Устав.