latinica  ћирилица
28/11/2020 |  18:39 ⇒ 21:52 | Аутор: РТРС

Тегелтија: У Сарајеву сам изложен угрожавању физичког и личног интегритета

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ Милан Тегелтија oбјавио је на свом Фејсбук профилу текст гдје каже да је обављање његове дужности предсједника ВСТС, изложено изузетно снажном противуставном и противзаконитом угрожавању физичког и личног интегритета.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

Наводи да је све са циљем елиминације са мјеста предсједника, а што, како пише, иако потпуно неуставно и незаконито, наилази на одобравање једног дијела јавности, медија, па и како истиче, дијела међународне заједнице и ОХР.

Зато, како каже, нажалост, поставља једно основно питање?

- Да ли у тако немогућим, опасним, противуставним и елементарно несигурним условима могу, физички даље да будем присутан у Сарајеву или ФБиХ уопште, а да не будем дозвољена мета сваке могуће незаконитости, укључујући у некој крајњој линији и угрожавање мог живота - написао је Тегелтија. 

Каже да је постало посве јасно, када је у Сарајеву или ФБиХ да је дозвољена мета сваке могуће незаконитости без икаквих граница.

- Свака могућа незаконитост или незаконити атак на моју личност у мом случају, постаје потпуно дозвољен па чак и пожељан - истакао је Тегелтија.

Предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија након саопштења о снимку који се појавио у медијима, а за којег је нагласио да је монтиран, огласио се новим текстом.