latinica  ћирилица
01/12/2020 |  16:44 ⇒ 02/12/2020 | 07:27 | Аутор: СРНА

Додик обећао наставак помоћи Србима у Мостару (ФОТО)

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик посјетио је данас повратничку породицу Душка Шаговновића у мјесту Жељуша, код Мостара, гдје је уручио поклоне за троје дјеце и поручио да ће Република Српска и даље помагати повратнике у долини Неретве.
Милорад Додик посјетио је данас повратничку породицу Душка Шаговновића у мјесту Жељуша код Мостара - Фото: СРНА
Милорад Додик посјетио је данас повратничку породицу Душка Шаговновића у мјесту Жељуша код МостараФото: СРНА

- Увијек смо настојали да помажемо повратничку популацију у Мостару и тако ће бити и убудуће. Знамо да су бројни проблеми у вези са запошљавањем и образовањем и покушаћемо заједнички да их рјешавамо - нагласио је Додик.

Додик је рекао да се поштене и вриједне породице никада не жале и не причају о проблемима, али је видљиво да су проблеми присутни.

Фото: СРНА

- Дјеца у Мостару не могу похађати наставу на српском језику. Већина Срба овдје ради послове које други неће. Зато је потребно да помогнемо дјеци и младима који имају намјеру да овдје живе, да се развија једно толерантно друштво и да сви имају једнаке шансе - каже Додик.

Додик је нагласио да је важно да Срби изаберу своје представнике у Градско вијеће Мостара, да би могли утицати на одлуке и на живот у овом граду.

Са Додиком је у посјети повратничкој породици Шаговновић био и носилац листе "Остајте овдје-Заједно за наш Мостар" Велибор Миливојевић, који је рекао да су проблеми повратника у Мостару и данас бројни.

Он је нагласио да се у политику укључио да би се ствари мијењале набоље и поправио положај српског становништва и свих грађана Мостара.

Душко Шаговновић који са супругом, троје дјеце и мајком живи у Жељуши каже да се у Мостар вратио прије двадесетак година, те да живе од свог рада.

Фото: СРНА

Он је навео да би највећа помоћ младима била када би могли да добију боље и сигурне послове, те додао да је Додик обећао помоћ у том смислу.

Шаговновић је захвалио Додику на посјети и помоћи коју пружа српском народу у Мостару.

Додик се данас састао и са грађанима српске националности у Мостару и обећао да ће Република Српска и даље бити уз мостарске Србе, те поручио да је важно да буду јединствени и организовани и да изаберу своје аутентичне представнике у Градском вијећу.