latinica  ћирилица
01/12/2020 |  17:00 ⇒ 19:42 | Аутор: СРНА

Побједом српске листе до равноправности у Мостару (ВИДЕО)

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је све Србе који имају право гласа на локалним мостарским изборима да подрже листу "Остајте овдје-Заједно за наш Мостар" и тиме помогну српској заједници да се коначно избори за равноправност и бољи живот у граду на Неретви.
Додик у Мостару - Фото: РТРС
Додик у МостаруФото: РТРС

Он је након састанка са кандидатима са листе у Друштвеном дому у Ортијешу нагласио да ће Република Српска дати сву подршку српској заједници, али да је веома битно да се на изборима постигне резултат и да легални српски представници уђу у Градско вијеће Мостара.

Додик је рекао да су локални избори у Мостару доста специфични и немају предзнак локални, како то имају у другим срединама, већ имају БиХ и шири предзнак.

- Имамо добре људе на листама и вјерујемо да можемо постићи резултат. Њихова посвећеност и наша подршка могу да постигну резултате - рекао је Додик.

Додик је наглсио да је српски народ у Мостару девастиран и изопштен из политичких токова, те да је ово шанса за повратак.

- Српски народ има значајну историју и претрпио је велико страдање у прошлом рату у долини Неретве. Храбрим људима, који су овдје остали или су се вратили и имају жељу да ту остану и шире наш идентитет, потребна је подршка сваког човјека српске националности који има право гласа - рекао је Додик и поручио да сваки млади човјек у Мостару, Бањалуци и Сарајеву мора имати исте шансе за живот.

Носилац листе "Остајте овдје–Заједно за наш Мостар" Велибор Миливојевић захвалио је Додику за подршку, те истакао да је српском народу у овом граду потребно да постигне јединство на предстојећим изборима.

- Од избора очекујемо да коначно у Градском вијећу имамо и одборнике који ће моћи да проговоре о проблемима српске заједнице, да ћемо моћи да се изборимо за равноправност Срба у Мостару. Када се изборимо за равноправност народа и језика, онда можемо да се посветимо свему што Мостар заслужује, јер је ово град који много заостаје нажалост свих народа, а Срба понајвише - рекао је Миливојевић.

Локални избори у Мостару биће одржани 20. децембра.

Повезане вијести:

Додик обећао наставак помоћи Србима у Мостару