latinica  ћирилица
22/12/2020 |  18:31 ⇒ 23/12/2020 | 12:38 | Аутор: РТРС

Приједорски гитариста најбољи на свијету (ВИДЕО)

Приједорски гитариста, Игор Паспаљ, о којем смо прије три дана објавили причу у нашем Дневнику и на нашем порталу, проглашен је за најбољег гитаристу на електричној гитари у свијету, објавио је реномирани свјетски интернет часопис Свијет гитаре.
Игор Паспаљ - Фото: РТРС
Игор ПаспаљФото: РТРС

Да овај приједорски виртуоз на електричној гитари, међу пет финалиста, освоји прво мјесто у свијету, пресудила је заједничка одлука публике, која је гласала путем интернета, стручног жирија и музичких уредника Свијета гитаре.

- Награда се додјељује традиционално од када постоји часописи Гитар ворлд и Гитар плејер, у којима едитори тих магазина бирају гитаристе који су те године оставили неки траг на основу наших Јутјуб канала и других референци. Претпостављам да је можда моја најећа референца била то што сам почео радити за ГТЦ, фирму из Лондона, која је можда највећи online guitar learning comunity на свијету - рекао је Паспаљ раније.

Популарност је стигла јер се за њега чуло захваљујући онлајн часовима гитаре. Овај инструмент је први пут узео у руке као тринаестогодишњак. Магистрирао је на бањалучкој Академији умјетности, гдје је скоро деценију радио као професор, а онда га је пословна прилика одвела у Дубаи, гдје је остао у својој бранши.

Повезане вијести:

Приједорчанин у трци за најбољег гитаристу свијета