latinica  ћирилица
28/12/2020 |  11:04 ⇒ 11:13 | Аутор: РТРС

Маричић: Користити електронске услуге Пореске управе (ВИДЕО)

Правовременим и ефикасним мјерама успјели смо ублажити посљедице изазване вирусом корона, те смо одржали приближан ниво наплате од прошле године, а на другим пољима попут дигитализације направили смо заначајне искораке, истакао је Горан Маричић директор Пореске управе Републике Српске.
Горан Маричић - Фото: РТРС
Горан МаричићФото: РТРС

- Криза изазавана пандемијом вируса корона утицала је готово на све сегемнте друштва, па тако и на порески систем који је један од стубова економије сваке земље. У овој години смо у пуној функцију ставили електорнске услуге, све пореске пријаве могу се поднијети електронски, као и захтјеви за све врсте увјерења - нагласио је Маричић.

Он је истакао да се не мора долазити у Пореску управу, јер на тај начин се штеди и вријеме и новац, а што је најважније чува здравље у вријеме пандемије.

- Позивамо све грађане да буду одговорни, да поштују мјере Републичког штаба за ванредну ситуацију, да користе електорнске услуге Пореске управе и тако дају свој допринос у борби против пандемије и на тај начин заштитите своје, али и здравље других - додао је Маричић.