latinica  ћирилица
29/12/2020 |  15:21 ⇒ 15:48 | Аутор: РТРС

Васпитачи позвали родитеље да дођу по дјецу; Проглашен крај првог полугодишта

Васпитачи из бањалучких вртића позвали су родитеље да дођу по дјецу након земљотреса, који је погодио данас Петрињу у Хрватској, а осјетио се и у Републици Српској.
Вртић "Јежева кућица" (фото: Град Бањалука) -
Вртић "Јежева кућица" (фото: Град Бањалука)

Из предострожности, због подрхтавања тла које се осјетило у Бањалуци, обданишта у овом граду су већ око 14.00 часова завршавала радни дан.

Запослени у вртићима су позивали родитеље да дођу по дјецу.

- Наредба градоначелника Бањалуке је да дјеца и запослени изађу из објеката по препоруци Цивилне заштите у оваквим ситуацијама и да позовемо све родитеље да преузму дјецу - рекла је Срни вршилац дужности директора бањалучког Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић.

Она је додала да се у току дана очекују упутства надлежних о томе да ли ће вртићи радити сутра и у ком режиму.

Из Министарства просвјете и културе Републике Српске данас је саопштено да неће бити друге смјене у школама, те је проглашен крај првог полугодишта.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић позвао је суграђане на смиреност након земљотреса који се осјетио и у овом граду, наводећи да су све службе у приправности и да у овом тренутку нема пријављене штете усљед подрхтавања тла.

Мрежом сеизмолошких станица Хидрометеоролошког завода Републике Српске данас је у 12.19 часова лоциран земљотрес са магнитудом 6,3 јединица Рихтера и процијењеним интензитетом у епицентралној зони од осам до девет степени Меркалијеве скале, на територији Хрватске, а са епицентром у региону Петриње.

Земљотрес се јако осјетио у сјеверном дијелу БиХ.