latinica  ћирилица
06/01/2021 |  10:50 ⇒ 21:51 | Аутор: СРНА

Додик: Божићни празници да нас подстакну на љубав и разумијевање

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је митрополитима, епископима, свештенству и монаштву Српске правславне цркве и свим вјерницима православне вјероисповијести Бадњи дан и Божић, истакавши да симболика ових великих празника треба да буде путоказ свима у тешким временима препуним искушења и изазова.
Милорад Додик - Фото: Тwitter
Милорад ДодикФото: Тwitter

- Желим да вам ови празници донесе снагу да се изборите са свим изазовима са којима се сусрећемо, посебно у вријеме пандемије вируса корона која хара свијетом и односи бројне животе, те да празничне дане проводете у кругу својих најдражих окружени љубављу, топлином и радошћу - истакао је Додик.

Он је изразио увјерење да ће Божић подстаћи све људе да покажу више љубави, толеранције, разумијевања и бриге за друге у ова тешка и изазовна времена.

Додик је нагласио да је Божић најрадоснији хришћански празник и пожелио да празнично расположење испуни срца свих људи са вјером у боље сутра, уз међусобно праштање, разумијевање и љубав, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

- Уз традиционални хришћански поздрав 'Мир Божији - Христос се роди' свим вјерницима желим да Бадњи дан и Божић проведу у складу са нашом традицијом - у миру и радости, у кругу својих породица - поручио је српски члан Предсједништва БиХ у божићној честитки.

Српска православна црква данас прославља Бадњи дан, припремајући се за најрадоснији хришћански празник Рођење Исуса Христа - Божић, који се обиљежава 7. јануара.