latinica  ћирилица
16/01/2021 |  09:46 ⇒ 10:15 | Аутор: СРНА

Брнабић: Београд се неће смирити док се не истражи убиство Оливера Ивановића

Премијер Србије Ана брнабић поручила је да се Влада Србије "неће смирити", док се не истражи ужасан злочин убиства лидера Срба на Косову и Метохији Оливера Ивановића.
Ана Брнабић на помену Оливеру Ивановићу - Фото: РТС
Ана Брнабић на помену Оливеру ИвановићуФото: РТС

- Настављамо у нади да ћемо у наредном приоду открити убице, али и налогодавце. Колико год буде потребно и трајало, ми ћемо даље истраживати, како бисмо нашли починиоце и налогодавце - рекла је новинарима Брнабићева, након што је у Храму Светог Саве присуствовала помену Оливеру Ивановићу, поводом три године од његовог убиства.

Брнабићева је навела да је Србија учинила све да открије убице уз сталне опструкције из Приштине, те додала и да су постојали покушаји политичких оптужница које су се завршиле тиме да је на крају оптужена Оливерова секретарица.

Брнабићева је оцијенила да то говори о озбиљности истраге у Приштини и њиховим намјерама, јер би епилог данас био другачији да им је било у интересу да нађе починиоца и налогодавце.

Оливерова супруга Милена Ивановић, која је присуствовала помену, истакла је да ни три године послије убиства не зна се ко су убице и налогодавци, али да се нада да ће на наредну годишњицу имати конкретна имена убица.

Помену је, између осталих, присуствовао и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године у сјеверној Косовској Митровици, испред страначких просторија. Он је са више хитаца погођен у леђа. Налогодавци и извршиоци овог злочина до данас нису познати.