latinica  ћирилица
18/01/2021 |  10:43 | Аутор: СРНА

Приједор: Гашење шумских пожара - више од четвртине интервенција

Припадници Територијалне ватрогасне јединице Приједор током прошле године имали су 357 интервенција или за 96 мање него у 2019. години.
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

Највише је било шумских пожара – 90, а слиједе пожари на грађевинским објектима - 55, те по 44 пожара димњака и смећа. Превозна средства горјела су 18 пута, ватрогасци су интервенисали приликом 13 саобраћајних незгода, а електричне и плинске инсталације изазвеле су десет, односно два пожара.

У остале техничке интервенције, којих је лани било 81, спадају поплаве, лифтови, употреба љестви, отварање врата, као и дезинфекције улица и других јавних простора у јеку пандемије.

У посљедњих двадесет година број интервенција приједорских ватрогасаца креће се од 207 до 487 годишње, с тим да податке треба узети с резервом јер се, на примјер, с једне интервенције продужи на другу, трећу, па и седму у низу, а у статистици се то води као један излазак на терен.

Те интервенције у низу најчешће се дешавају приликом елементарних непогода, попут великих поплава 2014. и нешто мањих 2019. или приликом недавног земљотреса.