latinica  ћирилица
24/01/2021 |  17:32 ⇒ 19:42 | Аутор: АТВ

Мирза Хајрић на поклон добио "Исламску декларацију" (ФОТО)

Нови скандал представника бошњачког народа који се налази на важној позицији, пише АТВ.
Мирза Хајрић - "Исламскуа декларација" (Фото:atvbl.com) -
Мирза Хајрић - "Исламскуа декларација" (Фото:atvbl.com)

Наиме, Мирза Хајрић, амбасадор БиХ у Аустралији, искористио је боравак у Сарајеву да посјети Музеј "Алија Изетбеговић".

Том приликом, директорица Музеја, Нађа Берберовић-Диздаревић, упознала је амбасадора са актуелним пројектима и активностима Музеја, те му уручила збирку изабраних дјела Алије Изетбеговића, пише АТВ.

- Част ми је била посјетити музеј назван по рахм. предсједнику, мом дугогодишњем шефу за којег сам емотивно везан. Осјећам моралну обавезу да се ставим на располагање у планираним активностима. Директорици Нађи са сарадницима честитам на квалитетно урађеним пројектима и желим даљи успјех - написао је Мирза Хајрић на друштвеним мрежама.

Послије оваквих објава поставља се питање како амбасадор Хајрић заступа интересе грађана БиХ у Аустралији, да ли слиједи, како каже ставове свог дугогодишњег шефа Алије Изетбеговића, чију је "Исламску декларацију" добио на поклон од директорице Нађе Берберовић-Диздаревић или свих грађана БиХ који живе у Аустралији, наводи АТВ.

Мирза Хајрић (Фото:atvbl.com)

Министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић у више наврата имала сличне скандалозне изјаве и објаве.

Она је тако у свом кабинету уприличила пријем запосленима у МИП-у БиХ, Амиру Кречу и Бењамину Панџићу, који су носиоци највиших признања такозване армије БиХ "Златни љиљан" и "Златна полицијска значка".

На званичној интернет страници МИП-а БиХ тада је објављено да је том приликом Бисера Турковић Качару и Панџићу понудила да изаберу било коју амбасаду БиХ у свијету гдје желе да раде, али су обојица рекла да желе да остану у БиХ.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић више и не може да сакрије своју мржњу према Србима и Републици Српској, па је тако гостујући у Дневнику Д Федералне телевизије рекао да је српски народ лош народ.