latinica  ћирилица
25/01/2021 |  13:27 ⇒ 14:00 | Аутор: РТРС

Даун синдром центар: Он лајн школа фудбала

Даун синдром центар у својој школи фудбала за дјевојке и младиће, увео је и он лајн школу фудбала за особе са Даун синдромом које нису у могућности да присуствују тренинзима.
Даун синдром центар - Фото: РТРС
Даун синдром центарФото: РТРС

Тренинзи су организовани три пута седмично у Спортској дворани у кампусу Универзитета Бањалука, саопштено је из Даун синдром центра Бањалука.

ДИФ и његов Декан Борко Петровић несебично су подржали пројекат Школа фудбала за особе са Даун синдромом, како мушкарце, тако и дјевојке.

Ово је велики антистигматски пројекат који руши све баријере које стигма ствара. Овако се друштвена јавност зближује са Даун синдром особама, ствара већу могућност да се оне више укључују у све животне сфере друштва као њихови равноправни чланови.

Особама са Даун синдромом ове активности откривају да имају потенцијал, враћају им самопоуздање, а посебно школа фудбала за дјевојке, која видљиво чини позитивне поменуте промјене.

На тренингу су он лајн биле присутне особе са Даун синдромом из Беча, Осла, Новог Сада, Београда и других градова, навели су из Центра.