latinica  ћирилица
25/01/2021 |  17:54 ⇒ 17:55 | Аутор: СРНА

Вулићева упутила посланичко питање ЦИК-у БиХ

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да је након нелегалне одлуке незаконито именованих чланова ЦИК-а БиХ да се на великом броју бирачких мјеста понове избори у Добоју и Сребреницу због, како су навели, нерегуларности, "Добој је на мети критика исфрустрираних лица који су чак и чланове ЦИК-а убиједили да кандидат на бирачком мјесту не може имати 100 одсто подршку бирача.

- Најгласнији међу њима је лидер ПДП-а Бранислав Бореновић који је заборавио на 100 одсто подршку на 21 бирачком мјесту не тако давне 2018. годиине. Прате га и његове колеге и то Драган Мектић, Маја Драгојевић Стојић, Младен Босић, Мирко Шаровић, Небојша Попић, Александра Пандуревић, Добрица Пуцаловић, Срђан Тодоровић... - истакла је Вулићева.

Она је навела да све ове наводе може да провјери било ко од грађана на званичној страници ЦИК-а БиХ www.izbori.ba.

Вулићева је истакла да је искористила своје посланичко право, те је, у складу са чланом 170 Пословника о раду Представничког дома ПС БиХ, упутила посланичко питање ЦИК БиХ.

Она је у свом посланичком питању навела неколико примјера који потврђују да протеклих година подршка од 100 одсто појединачним кандидатима није била сумњива, а данас, након локалних избора јесте.

- Ако је могуће имати 100 одсто подршке, како је све ове године та појава била легитимна? Како су ове појаве биле демократске, легалне и легитимне и да ли је ријеч о вашој наклоњености странкама/кандидатима или сте мијењали правила изборног процеса и иста задржали само за себе? Да ли сте ограничили бирачима за колико људи на листи могу гласати а да јавност о томе нисте упознали - навела је Вулићева у посланичком питању.