latinica  ћирилица
26/01/2021 |  09:02 ⇒ 09:03 | Аутор: in4s.net

Раковић: Вјештачке творевине црногорска нација и БиХ саме се урушавају

Поводом истовременог антисрпског оглашавања сепаратистичких лидера у Сарајеву, Подгорици и Приштини – Бакира Изетбеговића, Мила Ђукановића и Рамуша Харадинаја – историчар Александар Раковић казао је за Политику да се антисрпске изјаве дешавају у циклусима и да не мора да буде неке координације између њих, већ се неки људи охрабре када виде да неко други напада Србе, па онда и они крену тим путем.
Александар Раковић (Фото:pecat. co.rs) -
Александар Раковић (Фото:pecat. co.rs)

Вјештачке творевине се саме разграђују и саме урушавају. Такав је случај и са црногорском нацијом и БиХ, која је такође вјештачка творевина. Шта год да кажу то неће да помогне стабилизацији односа, него ће као бумеранг да се врати онима који су непрестано у тој машини претњи против Србије. Најбоље би било када би они покушали да са Србијом отопле односе, али то је сада немогуће. Изетбеговић, Ђукановић и Харадинај су толико заглибили у својој србофобији - истиче Раковић.

На питање о догађајима у Црној Гори, Раковић одговара да је Мило Ђукановић незналица који нема елементарно познавање било какве важне друштвене појаве, а посебно таквих институција вишевјековног трајања као што је СПЦ.

- Он није извукао никакве поуке из сопственог пораза, па и даље срља у дубљи пораз који ће се десити на изборима у Никшићу и на попису становништва. Све што Ђукановић сада ради иде у корист СПЦ и српског народа у Црној Гори, да се још више стабилизује и боље организује. Очекујем да ће ДПС послије избора у Никшићу доживети крај - закључује Александар Раковић.