latinica  ћирилица
27/01/2021 |  15:47 | Аутор: СРНА

Ђаци и наставници прикупили око 50.000 КМ за Дневни центар на КиМ

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да су ученици и наставници основних и средњих школа у Републици Српској кроз хуманитарну акцију сакупили око 50.000 КМ за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, који се гради за 158 дјеце и младих са потешкоћама у развоју.
Наталија Тривић и Милорад Арлов - Фото: РТРС
Наталија Тривић и Милорад АрловФото: РТРС

Тривићева се данас у Бањалуци састала са предсједником бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорадом Арловим са којим је разговарала о овој акцији.

Из Министарства просвјете и културе Републике Српске саопштено је да су Тривићева и Арлов позвали грађане да се придруже овој акцији која траје до 15. фебруара.

Саговорници су говорили и о значају који Свети Сава има у области образовања и културе српског народа у Републици Српској и Србији.

Тривићева је рекла да је важно да се у континуитету одржава пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", те изразила наду да ће епидемиолошка ситуација бити повољна.

Арлов је напоменуо да и ове године планирају долазак дјеце са Косова и Метохије у Републику Српску у јуну или у августу, те представио план активности Одбора.

Он је Тривићевој уручио захвалницу и књигу "Хумано срце Српске", у којој су представљени сви досадашњи пројекти Одбора.