latinica  ћирилица
28/01/2021 |  10:42 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Додик: Из Русије у Српску треба да стигне 100.000 вакцина; Систем Ковакс подбацио (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик у Београду је изјавио да су се појавили проблеми са набавком вакцина у систему Ковакс.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем, гдје је констатовано да је процес набавке вакцина постао проблем у БиХ.

- Србија је веома успјешна у томе, а ми смо буквално преварени са причом о заједничкој набавци вакцина путем Ковакса. Сада постоји прича да ће Европска унија затворити испоруке вакцина, док не задовољи своје потребе - рекао је Додик.

Ипак, истиче да покушавју да из Русије набаве вакцине у наредних неколико дана, те очекује да ће у фебруару да у Српску стигне 100.000 вакцина.

- Очекујем набавку и кинеских вакцина, а надамо се да ће у том периоду да профункционише и Ковакс систем - рекао је Додик.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је данас са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком анализирао све заједничке пројекте и договорио даљу сарадњу Републике Српске и Србије. 

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)