latinica  ћирилица
28/01/2021 |  11:06 ⇒ 21:59 | Аутор: РТРС

Договорена даља сарадња Српске и Србије (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је, у Београду, са предсједником Србије Александром Вучићем о сарадњи Српске и Србије.
Милорад Додик и Александар Вучић (фото: instagram) -
Милорад Додик и Александар Вучић (фото: instagram)

Анализирана је реализација заједничких инфраструктурних пројеката и осталих пројеката које у општинама Српске финансира Србија.

Разговарано је и о политичкој ситуацији у Српској и БиХ, али и недавним медијским спекулацијама о њиховом политичком сукобу.

Вучић је на Инстаграму навео да су посебну пажњу посветили проналажењу начина за пружање подршке у вакцинисању становништва Републике Српске и БиХ.

Он је написао да су разговарали и о пружању најбоље медицинске заштите свим грађанима.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Порука састанка је да сарадња Српске и Србије остаје приоритет и биће настављена у будућности. Реализација заједничких инфраструктурних пројеката и оних које у општинама Српске финансира Србија, биће у фокусу.

Додик је рекао да је са Вучићем урадио ревизију одобрених пројеката и да је очигледно да се у Српској морају убрзати активности на њиховој реализацији, јер је мало дошло до застоја.

Он је истакао да је до тога дошло зато што неке локалне заједнице нису успијевале да ријеше имовинске проблеме или да направе адекватне пројекте, а за то су захтијевале средства, која сада стоје, јер нису реализована што сматра да је лоша ствар.

- Мораћемо идуће седмице одржати један састанак у оквиру Владе и видјети на који начин убрзати реализацију тих средстава и задужити некога ко ће се дневно бавити питањима реализације средстава која је одобрила Влада Србије за поједине општине и на тај начин поспјешити реализацију - рекао је Додик.

Он је навео да је на састанку било ријечи и о набавци вакцина, те да је очигледно да постоје проблеми, али да је Србија показала да је у томе веома успјешна.

Повезане вијести:

Додик: Из Русије у Српску треба да стигне 100.000 вакцина; Систем Ковакс подбацио

Додик: Убрзати активности на реализацији заједничких пројеката Српске и Србије

Додик: Спекуланти сматрају да није добро да Српска и Србија буду стабилне

Додик: Предстоји тежак период, али они који нападају Српску неће успјети

Додик: Између мене и Вучића нема никаквог размимоилажења