latinica  ћирилица
28/01/2021 |  13:51 ⇒ 13:52 | Аутор: РТРС

Захвалнице и књиге за 14 школа бањалучке регије (ФОТО)

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов данас је у ОШ" Свети Сава" у Бањалуци за 14 основних и средњих школа бањалучке регије уручио захвалнице и књигу "Хумано срце Српске" директорима тих школа.
Захвалнице и књиге - Фото: РТРС
Захвалнице и књигеФото: РТРС

Захвалнице Одбора и књиге добиле су основне и средње школе из Бањалуке, Лакташа, Челинца, Мркоњић Града, Рибник, Кнежева, Шипова, које су учествовале и подржале ову велику хуманитарну акцију за иградњу Дневног центра "Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици и за пакетиће дјециу на Косову и Метохији.

До сад средсва од 48 000 КМ прикупљена од 81 основне школе усмјерана су за изградњу Дневног центар "Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици који гради Одбор за 158 дјеце и младих са потешкоћама у развоју члановима Удружења родитеља"Подржи ме" на Косову и Метохији.

- Поносни смо што су баш ученици и запослени у тим школама једни од највећих донатора изградње Дневног центра, а имена тих школа као и донатора трајно ће бити уоквирена и стајати у холу тога центра као трајни доказ хуманости, Одбора, Републике Српске и свих школа које су помогле. Вјерујемо да ће их бити још - рекао је Арлов.

Ова велика акција траје до 15. фебруара

- Уз сагласност и подршку министарке просвјете и културе рРпублике Српске Наталије Тривић која је позвала јуче све школе да по могућностима учествују до 15. фебруара и подрже ову велику хуману акцију - додао је Арлов.

Захвалнице и књиге (Фото: РТРС)

За довршетак центра од 714 м2 укупне вреијдности 280.000 евра потребно је још 45 000 евра.

- Хвала свим основним и средњим школама и њиховом руководству које имају осјећај да помогну у тежини живота нашег народа на Косову и Метохији - истакао је Арлов.

Предсједник Одбора Милорад Арлов позвао је све који могу да помогну овај значајан хумани пројекат посвећен овој дјеци и младима и наугроженијој категорији становништва на Косову и Метохији.