latinica  ћирилица
03/02/2021 |  15:17 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Чубриловић: НСРС ће се изјаснити о Инцковом писму

Руководство и шефови клубова посланика у актуелном сазиву Народне скупштине Републике Српске изјасниће се о писму високог представника Валентина Инцка у коме се тражи враћање повеља од одређених појединаца, које им је, 24. октобра 2016. године, додијелио Организациони одбор за обиљежавање 25 година рада Скупштине, изјавио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.
Недељко Чубриловић - Фото: РТВ Слобомир
Недељко ЧубриловићФото: РТВ Слобомир

- Ријеч је о повељама које су додијељене појединцима, институцијама и међународним организацијама заслужним за рад Народне скупштине Републике Српске - навео је Чубриловић у писаној изјави.

Предсједник парламента Српске нагласио је да је наведене повеље додијелио Организациони одбор за обиљежавање 25 година постојања и рада Народне скупштине Републике Српске, као ад хок тијело, које су чинили сви досадашњи предсједници Народне скупштине, руководство Деветог сазива Народне скупштине и шефови клубова посланика тог сазива, саопштено је из Народне скупштине Српске.

Кабинет предсједника Народне скупштине Републике Српске запримио је данас писмо високог представника у БиХ Валентина Инцка, које је упућено предсједнику Народне скупштине Недељку Чубриловићу и клубовима посланика, а у коме се иницира враћање повеља од одређеник појединаца, које им је, 24. октобра 2016. године, додијелио Организациони одбор за обиљежавање 25 година рада Народне скупштине Републике Српске.

Повезане вијести:

Инцко поново шокира: Наметнуо Србима колективну одговорност за злочине