latinica  ћирилица
09/02/2021 |  11:42 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Ђинпинг захвалио Додику; Интересовања усмјерена ка изградњи заједничке будућности (ВИДЕО)

Кинески предсједник Си Ђинпинг захвалио се након обраћања на Самиту "17 плус један" Милораду Додику српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ, рекавши да му је драго што су интересовања двије земље усмјерене ка изградњи заједничке будућности.
Си Ђинпинг - Фото: РТРС
Си ЂинпингФото: РТРС

Рекао је да Самиту "17 плус један" представља сарадњу равнопавних партнера, без обзира на величину земаља и да постоје обимне консултације, заједнички доприноси и корист која се дијели.

- Захваљујем се на честиткама српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ, поводом обиљежавања 100 година од оснивања Комунистичке партије Кине. Хвала што сте истакли све оно што сте говорили о изградњи заједничке будућности, да продубљујемо мултилатеризам. БиХ је дио ове сарадње. Изградња ТЕ Станари је такође помогла значајно да се унаприједи развој - рекао је Ђинпинг.

Каже да су до сада успјели да дођу до одређених заједничких резултата.

- Надамо се да ћемо створити нове могућности за наставак сарадње. Планирамо да увеземо још пољопривредних производа из БиХ у Кину - наводи кинески предсједник. 

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик обратио се данас на Самиту "17 плус један", на којем учествују званичници Кине и 17 земаља централне и југоисточне Европе.

На крају Самита "17 плус један" усвојена је Пекиншка листа активности за 2021. годину сарадње између Кине и земаља централне и источне Европе.