latinica  ћирилица
09/02/2021 |  13:50 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

Недељко Ћорић министар саобраћаја и веза (ВИДЕО)

Недељко Ћорић нови је министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске.
Недељко Ћорић - Фото: РТРС
Недељко ЋорићФото: РТРС

Ћорић је на ову функцију изабран након оставке Ђорђа Поповића. Парламент је прво констатовао његову оставку на позицију министра, а затим на ту функцију и изабрао Ћорића. За његов избор гласала су 52 посланика, два су гласала против, док је њих осам било уздржано.

Након гласања, Ћорић је положио свечану заклетву, а на дужност ће ступити дан након објављивања одлуке у Службеном гласнику Српске.

Заклетву су положили и посланици којима је данас додијељен мандат посланика који су преузели функције у својим локалним заједницама. У редовима СДС-а, Стево Јоксимовић замијенио је Зорана Видића. У ПДП-у, Раденко Чупић преузео је мандат Драшка Станивуковића, док је у Клуб СНСД-а ушао Борис Спасојевић, умјесто Саше Поповића.

Сједница је почела минутом ћутања којом је одата почаст Александру Фулурији, посланику који је преминуо од посљедица вируса корона. Прва тачка био је Актуелни час, током којег је више од 50 посланика жељело да постави питање министрима.

У послијеподневном дијелу засиједања, посланици су размотрили Приједлог закона о граду Дервента, Приједлог закона о противградној заштити Српске и Приједлог закона о слободним зонама Републике Српске.

Сједница ће бити настављена сутра у 10.00 часова.

На дневном реду је Приједлог закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске, Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о кривичном поступку Републике Српске.

Парламент би на овој сједници требало да разматра Информацију у вези са захтјевом за подношење извјештаја високог представника о цивилном спровођењу мировног споразума у БиХ од 2009. до 2020. године.