latinica  ћирилица
20/02/2021 |  15:12 | Аутор: СРНА

"ФЕСТ" од 2. до 11. априла

Овогодишњи 49. Међународни филмски фестивал "ФЕСТ" биће одржан од 2. до 11. априла у Београду под слоганом "Повратак у будућност" са намјером да као највећа и надалеко позната филмска манифестација у земљи и региону, допринесе поновном оживљавању биоскопских платна и повратку филмске публике у биоскопе, саопштили су организатори.
ФЕСТ - Фото: РТРС
ФЕСТФото: РТРС

ФЕСТ ће бити одржан у организацији Центра београдских фестивала /ЦЕБЕФ/, под покровитељством града Београда и уз подршку Министарства културе и информисања Србије.

Директор ЦЕБЕФ-а Дамир Хандановић изјавио је да су, упркос тешким тренуцима са којима се суочава цијели свијет, остали истрајни у намјери да вјерној публици прикажу најновија остварења савремене кинематографије.

- Овогодишњи фестивалски програм представиће више од 70 премијерних филмова најновије светске кинематографије у седам програмских целина, које ће публика моћи да погледа у биоскопским салама Сава центра, Комбанк дворане, Дома омладине Београда и Синеплекса - рекао је Хандановић.

Публика ће имати прилику да на великом платну Центра "Сава" погледа култне филмове који су обиљежили претходне едиције Фестивала у оквиру програма "Фестових 50".

На свечаном затварању ФЕСТ-а 11. априла у Србији ће премијерно бити приказана нова, премонтирана верзија филма "Кум три" легендарног редитеља Френсиса Форда Кополе, настала поводом тридесетогодишњице од првог приказивања овог остварења.

ФЕСТ ће ове године бити одржан уз поштовање свих мјера Владе Србије и Кризног штаба за сузбијање вируса корона.

Информације о продаји карата за 49. ФЕСТ биће накнадно објављене, наводи се у саопштењу.