latinica  ћирилица
04/03/2021 |  20:09 ⇒ 20:09 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Умировљени владика Атанасије оставио неизбрисив траг

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић навела је да је умировљени епископ Атанасије оставио неизбрисив траг код вјерујућег народа у Херцеговини и многобројне младе људе је својим примјером надахнуо и упутио на изучавање богословља и подстакао на ступање у свештенички и монашки чин.

Цвијановић је поводом смрти умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија, упутила је телеграм саучешћа Светом аехијерејском Синоду Српске православне цркве, Епархији захумско-херцеговачкој и приморској, свештенству, монаштву и вјерницима.

- Са тугом и жаљењем примила сам вијест о смрти умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија. У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму предсједнице Репблике Српске.

Умировљени епископ захумско-херцеговачки и приморски Атанасије преминуо је вечерас у Болници Требиње у коју је примљен крајем фебруара након што је тестиран на присуство вируса корона и испољио извјесне симптоме болести.