latinica  ћирилица
06/03/2021 |  17:42 | Аутор: СРНА

Нулти пацијент још има антитијела

Игор Ђантар из Бачке Тополе, прва особа којој је у Србији потврђен вирус корона 6. марта 2020. године, каже да се годину дана касније осјећа добро, да нема никакве тегобе, а недавна контрола је потврдила да још има довољан број антитијела.
Лабораторија - Фото: REUTERS
ЛабораторијаФото: REUTERS

Ђантар истиче да ће се, чим буде потребно, свакако вакцинисати.

Он се присјећа да је послије изласка из болнице био веома слаб и уморан, те да му је за потпуну регенерацију плућа, због јаке упале, требало неколико мјесеци.

- Чињеница да сам нулти пацијент у Србији ми је променила живот у том смислу, као и осталим људима у нашој земљи - сви смо схватили за време пандемије да је здравље највеће благо у животу и да болест може за трен ока да нам промени све - рекао је Ђантар за Тањуг.

Он каже да је првих неколико седмица, док је био у веома лошем стању, медијска пажња била окренута према њему, истичући да таква популарност никоме не треба.

Према његовим ријечима, једино добро у свему томе јесте то што је могао да подијели искуство са другима, када је број обољелих почео нагло да расте.

- Надам се да сам им помогао у томе да треба да се јавимо лекару и да се понашамо одговорно, да слушамо савете струке - каже Ђантар.