latinica  ћирилица
06/03/2021 |  17:42 | Аутор: СРНА

Нулти пацијент још има антитијела

Игор Ђантар из Бачке Тополе, прва особа којој је у Србији потврђен вирус корона 6. марта 2020. године, каже да се годину дана касније осјећа добро, да нема никакве тегобе, а недавна контрола је потврдила да још има довољан број антитијела.

Ђантар истиче да ће се, чим буде потребно, свакако вакцинисати.

Он се присјећа да је послије изласка из болнице био веома слаб и уморан, те да му је за потпуну регенерацију плућа, због јаке упале, требало неколико мјесеци.

- Чињеница да сам нулти пацијент у Србији ми је променила живот у том смислу, као и осталим људима у нашој земљи - сви смо схватили за време пандемије да је здравље највеће благо у животу и да болест може за трен ока да нам промени све - рекао је Ђантар за Тањуг.

Он каже да је првих неколико седмица, док је био у веома лошем стању, медијска пажња била окренута према њему, истичући да таква популарност никоме не треба.

Према његовим ријечима, једино добро у свему томе јесте то што је могао да подијели искуство са другима, када је број обољелих почео нагло да расте.

- Надам се да сам им помогао у томе да треба да се јавимо лекару и да се понашамо одговорно, да слушамо савете струке - каже Ђантар.