latinica  ћирилица
08/03/2021 |  07:37 ⇒ 08:29 | Аутор: СРНА

Још једно злато за десетогодишњег хармоникаша из Бијељине

Десетогодишњи Ђорђе Перић из Бијељине освојио је златну медаљу на интернационалном музичком Фестивалу "Винтер ривил", одржаном онлајн у Талину /Естонија/.
Ђорђе Перић - Фото: СРНА
Ђорђе ПерићФото: СРНА

Ђорђе је златну медаљу освојио са максималним бројем бодова и био лауреат узрасне категорије до 12 година у дисциплини инструментални жанр.

Ђорђе Перић, ученик Основне музичке школе "Корнелије Станковић" у класи професора Славише Перића, добио је признање за професионализам, креативна достигнућа и високо квалитетну обуку лауреата свих узраста, сарадњу и подршку, као и лични допринос развоју културе и умјетности и за јачање пријатељских односа са земљама из иностранства.

- Веома сам срећан што сам и овај пут био лауреат на међународном такмичењу и са поносом представљао своју земљу - рекао је Срни Перић.

На такмичењу одржаном од 3. до 7. марта, гдје су заступљени сви инструменти, учествовало је више од 500 такмичара из 14 земаља / Естонија, Русија, Латвија, Литванија, Бјелорусија, Украјина, Бугарска, Мађарска, Француска, Индонезија, Пољска, Италија, Србија и БиХ/.

Перићу је ово 73. освојена награда на међународним такмичењима из 15 земаља.