latinica  ћирилица
08/03/2021 |  14:30 ⇒ 14:35 | Аутор: РТС

Еди Марфи поново открива Америку, као принц Аким (ВИДЕО)

Послије 33 године холивудски глумац Еди Марфи и Арсенио Хал враћају се на велико платно. Овај пут, принц Аким долази у Америку како би пронашао свог давно изгубљеног сина, престолонасљедника фиктивне афричке државе Замунда.
Еди Марфи - Фото: AP
Еди МарфиФото: AP

Осамдесетих година прошлог вијека Еди Марфи постао је велика звијезда, послије неколико филмских хитова, Полицајац са Беверли Хилса, Коло среће, Принц открива Америку.

Филм Принц открива Америку, је најпопуларнији филм који је снимио Еди Марфи. Њему су представници једне афричке краљевске породице суочавају са "трулим" западним вриједностима.

Био је то Парамоунтов наслов који је остварио највећу зараду на благајнама биоскопа икада.

Тридесетак година касније, након што је принц Аким, кога глуми Еди Марфи, из фиктивне афричке државе Замунде стигао у Америку у потрази за женом свог живота и пронашао је у једном фаст фуду, сада долази у потрагу за давно изгубљеним сином, који би требало да преузме трон.

Радња филма догађа се у њујоршкој четврти Квинс, гдје је и почела авантура проналаска праве љубави, гдје се принц Аким претварао да је сиромашни студент.

Аким се враћа у Њујорк, на инсистирање свог оца,како би сазнао све о свом сину, који се родио послије његовог повратка у Замунду.

Генерал Изи још увек је љут на принца јер није оженио његову сестру Имани у првом дијелу филма.

 Акиму није преостало ништа друго него, да поново отпутује "преко баре". Одушевљење Америком, сада је још веће него у првом дијелу филма, када је Аким, живио у сиромашном Квинсу, и са балкона поздрављао комшије, које су му одпоздрављале псовкама.

Филм је режирао Крег Бруер, а у филму глуми и Морган Фриман.

Наставак филма нема душу првог филма, иако се инсистира на хумору, али ће костимографија и у овом филму бити врхунска и упамћена, као у првом филму.

Упечатљив је костим краља Замунде, Акимовог оца, који кроз Њујорк, прекривен снијегом, шета са главом и кожом лава који су му пребачени преко рамена, као лента.