latinica  ћирилица
12/03/2021 |  15:53 | Аутор: СРНА

Требиње: Појачане мјере због погоршања ситуације

Сви угоститељски објекти на подручју града Требиња од данас ће госте моћи да примају до 21.00 час, а послије 22.00 часа у њима не смије бити гостију, док ће одлука о онлајн настави у појединим школама бити донесена до понедјељка, 15. марта, најавио је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.
Требиње - Фото: СРНА
ТребињеФото: СРНА

Ћурић је позвао угоститеље да се придржавају нових мјера, истакавши да ће бити појачане инспекцијске контроле због погоршане епидемиолошке ситуације.

- Уколико уочимо да се мјере не поштују, већ сутра ћемо бити приморани да скратимо радно вријеме угоститељских објеката - нагласио је Ћурић.

Он је рекао да је доста ученика тестирано на вирус корона, те да се резултати очекују најкасније до недјеље, 14. марта, након чега ће бити познато да ли ће поједине школе прећи на онлајн наставу.

- Према садашњим подацима, нема потребе да се прелази на онлајн наставу, али видјећемо какви ће бити резултати тестова - појаснио је Ћурић.

Градски штаб за ванредне ситуације на данашњем састанку обавезао је директоре основних и средњих школа да достављају извјештаје о епидемиолошкој ситуацији у тим установама, док су продајни објекти са више од пет запослених дужни да на улазу обезбиједе једно лице које ће вршити дезинфекцију, те да ограниче број људи који могу да буду у затвореном простору у истом тренутку.

- Град Требиње ће Дому здравља ставити на располагање стамбене површине на Тини, Горици и Петровом пољу са циљем растерећења постојећих капацитета ове здравствене установе. На бесплатан број 121 могу се пријавити сва кршења епидемиолошких мјера - додао је Ћурић.

Ћурић је апеловао да грађани поштују превентивне епидемиолошке мјере.