latinica  ћирилица
02/04/2021 |  07:32 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

Вечерас хуманитарни концерт "Аутизам говори срцем" (ВИДЕО)

Традиционални хуманитарни концерт "Аутизам говори срцем", чији је један од циљева и набавка ЕЕГ апарата којим се региструје укупна електрична активност мозга, биће емитован данас на Јутјуб каналу Центра за специјалистичке социјалне услуге "За мајку и дијете" поводом обиљежавања Свјетског дана аутизма.
Аутизам - Фото: РТРС
АутизамФото: РТРС

На 11. концерту ће учествовати културно-умјетничка друштва "Свети Сава" и "Веселин Маслеша", мали и велики хор Основне школе "Иво Андрић", те њихова рецитаторска и плесна секција.

 Учесници су и плесни студио "Сити џез" из Бањалуке, Балетски студио "Алегро", Клуб ритмичке гимнастике "Алегро", Вокални атеље "МаМа вокс", другари из предшколске установе "Цицибан-клуб", Дјечији хор "Врапчићи", те познати солисти.

Циљ традиционалног обиљежавања овог датума јесте подизање свијести друштва о потребама и могућностима дјеце са аутизмом и њихових породица, као и предузимање неопходних мјера за обезбјеђивање ране дијагнозе и правовремене интервенције да би особама са аутизмом био омогућен што квалитетнији живот.

Концерт ће бити емитован у 18.00 часова.