latinica  ћирилица
04/04/2021 |  11:28 ⇒ 14:48 | Аутор: СРНА

Папа Фрањо: Поново пронаћи драж свакодневног живота

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрањо изјавио је током синоћњег бдијења на католичку Велику суботу да се нада да ће проћи мрачно доба пандемије ковид 19 и да ће људи моћи поново да пронађу драж свакодневног живота.
Папа Фрањо (фото: vaticannews.va) -
Папа Фрањо (фото: vaticannews.va)

Римокатоличка црква обиљежава данас Ускрс, а свим богослужењима у базилици Светог Петра током викенда присуствовало је око 200 људи, умјесто готово 10.000 колико обично може да уђе.

Богослужење је синоћ почело два сата раније, како би они који учествују у молитви могли да се врате кући до 22.00 часа, када почиње полицијски час у Италији уведен због вируса корона.

Папа је током обраћања на бдијењу изјавио да данашњи празник дочекује у нади за нови почетак, како на личном тако и на глобалном нивоу.

- У овим мрачним мјесецима пандемије, хајде да саслушамо васкрслог Господа који нас позива да кренемо испочетка и да никад не губимо наду. Као што је Исус Христос донио поруку онима који се свакодневно боре да преживе, људи данас треба да се брину о онима којима је помоћ потребна - поручио је папа Фрањо.

Папа Фрањо је рекао да Бог позива људе да превазиђу све препреке, да се одрекну предрасуда и да се приближе онима који су око њих, како би изнова пронашли драж живота, пренио је Глас Америке.