latinica  ћирилица
13/04/2021 |  13:52 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Новинари из Српске и ФБиХ вакцинисани у Београду (ВИДЕО)

Више од 40 новинара из Републике Српске и Федерације БиХ вакцинисано је данас на Београдском сајму против вируса корона.
Новинари из Републике Срспке и федерације БиХ у Београду - Фото: СРНА
Новинари из Републике Срспке и федерације БиХ у БеоградуФото: СРНА

Имунизацију су омогућили Удружење новинара Републике Српске и Удружење новинара Србије, у сарадњи са надлежним институцијама.

- Нисам имао никакву дилему, дакле зашто не отићи и искористити прилику да се вакцинишем - рекао је Елвир Падаловић новинар.

Новинари из Републике Српске и Федерације БиХ не сумњају да ће им Астра Зенека вакцина, коју су примили на Београдском сајму, помоћи да заштите себе и своје ближње од вируса корона и омогућити им да се безбједније баве својим послом.

- Колико сам прочитао о тој вакцини је да је сигурна, да су дозвољена путовања, што је у нашем послу јако важно, уколико будемо морали ићи негдје на неки терен изван граница БиХ, онда ће нам то користити апсолутно - рекао је Небојша Шатара, новинар.

Имунизацију су организовала удружења новинара Српске и Србије, у сарадњи са надлежним институцијама, а вакцину су могли да приме и медијски радници из Федерације, као и они који нису чланови удружења.

- Могу да кажем да су данас овдје новинари из Бањалуке, Источног Сарајева, Тузле, Сарајева, из приватних медија, са јавног медијског сервиса, дакле, сви који су жељели и могли данас да буду овдје одазвали су се нашем позиву - каже Бранимир Ђуричић предсједник Скупштине Удружења новинара Републике Српске.

Педсједник Удружења новинара Србије Владимир Радомировић додао је да су они у сарадњи са Владом Србије омогућили да колеге из целог региона могу да дођу у Београд да се вакцинишу.

- Прво смо то урадили са колегама из Сјеверне Македоније, ево сада нам је драго да можемо да помогнемо и колегама из Републике Српске - додао је Радомировић.

Акције имунизације новинара биће настављене и у наредном периоду, што ће им омогућити да посао обављају растерећеније и без страха од вируса корона.