latinica  ћирилица
17/04/2021 |  18:10 ⇒ 18:58 | Аутор: СРНА

Крупа добила Слободу, Младост изненадила Тузлу Сити

У 26. колу Премијер лиге БиХ, Крупа је данас побиједила тузланску Слободу 1:0, док је Младост из Добој-Какња савладала тим Тузла Ситија резултатом 2:0.
Крупа добила Слободу (Фото: facebook.com/fkkrupa) -
Крупа добила Слободу (Фото: facebook.com/fkkrupa)

Веома важне побједе два тима из дољег дијела табеле, с тим што је екипа Младости овим тријумфом направила велики корак ка опстанку у Премијер лиги.

Крупа се није помјерила са посљедњег мјеста на табели, али је савладала конкурента у борби за опстанак.

Једини погодак је пао већ у 24. минуту, када је мрежу Тузлака погодио Никола Дујаковић за важна три бода, с којима се Крупа сада примакла Олимпику и Раднику на само бод заостатка.

Пораз је доживио и други тузлански тим и то први овог прољећа, што може да се окарактерише као изненађење.

Сити није имао рјешења за тим Мадости из Добој-Какња, па је састав Хусрефа Мусемића претрпио први пораз још од 5. децембра, када су изгубили од Радника у Бијељини.

Јунаци тријумфа Младости су Амер Хирош и Предраг Владић, који су били стријелци голова у 11. и 51. минуту.

Са ова три бода, Младост је побјегла на пристојних плус седам бодова у односу на Олимпик и Радник, док је овим поразом заустављен продор Тузле Сити у сам врх.

Од 19.00 часова се на стадиону "Асим Ферхатовић Хасе" игра посљедњи меч дана, уједно и велики дерби, у коме ће првопласирано Сарајево дочекати другопласирани Борац, који има пет бодова мање од лидера.

Премијер лига, 26. коло - субота:

Крупа - Слобода 1:0
Младост /ДК/ - Тузла Сити 2:0

У 19:00 Сарајево - Борац

Недјеља:

У 15:00 Олимпик - Зрињски
У 17:00 Радник - Жељезничар
У 19:00 Широки Бријег - Вележ

Табела: Сарајево 52, Борац 47, Вележ, Широки Бријег и Зрињски по 45, Тузла Сити 41, Жељезничар 39, Младост /ДК/ 27, Слобода 25, Радник и Олимпик по 20 и Крупа 19. /крај/вл/да