latinica  ћирилица
22/04/2021 |  17:25 ⇒ 17:27 | Аутор: СРНА

Вучић: Даћемо све да повећамо повјерење Америке

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да мора више да се уложи у однос са САД и да ће Србија дати све од себе да се повећа повјерење америчке стране.
Александар Вучић (Фото: Instagram) -
Александар Вучић (Фото: Instagram)

Вучић је у видео-разговору са члановима америчког Атлантског савјета рекао да се до сада више пута срео са актуелним америчким предсједником Џозефом Бајденом, као и да је имао добар однос са администрацијом бившег предсједника САД Доналда Трампа.

- Знам Бајдена боље од Трампа, мада не очекујем лакше вријеме за Србију јер политика није увијек у вези са личним ставовима, али даћемо све да повећамо пријатељство двије земље. Потребно је да нађемо начин да се више спријатељимо са САД - навео је Вучић.

Он је напоменуо да постоје различити ставови, прије свега, о питању Косова и Метохије, али да је добро што је Бајден увијек желио да саслуша и српску страну, преноси Радио-телевизија Војводине.

- Потребне су нам САД као пријатељ Србије јер можемо да урадимо нешто добро. Можемо да напредујемо уз подршку САД. То је предуслов за напредак економије - рекао је Вучић.

Он је изразио наду у одговоран приступ развоју односа.

- Можда САД нису наш најбољи пријатељ, али су пријатељ са којим имамо заједнички интерес и заједничку будућност - рекао је Вучић.

Он је подсјетио да постоји војнотехничка сарадња, али и сарадња у различитим пољима, што се види кроз резултате.

- Све више расте занимање америчких компанија које су све спремније да улажу - нагласио је Вучић.