latinica  ћирилица
22/04/2021 |  21:07 | Аутор: СРНА

Значај Српско-руског хуманитарног ценра у Нишу

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да је Српско-руски хуманитарни центар у Нишу дао значајан допринос током ванредног стања у вријеме епидемије вируса корона што српски народ цијени и поштује.
Београд - Боцан-Харченко - Вулин - Фото: СРНА
Београд - Боцан-Харченко - ВулинФото: СРНА

Вулин је разговарао данас са руским амбасадором у Србији Александром Боцан-Харченком и делегацијом руског Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и отклањање посљедица елементарних непогода о унапређењу сарадње двије земље у области унутрашњих послова, цивилне заштите и ванредних ситуација.

На састанку је посебан акценат стављен на јачање сарадње у области ванредних ситуација и истакнуто је да је значајан допринос на пољу спречавања катастрофа од елементарних непогода дао Српско-руски хуманитарни центар у Нишу.

Вулин је истакао и значај постојања овог центра у подизању нивоа обучености ватрогасно-спасилачких јединица и нагласио важност заједничких обука и размјене искустава.

Боцан-Харченко и Вулин оцијенили су да је сарадња у области ванредних ситуација у савременом свијету нужност и да је неопходно удруженим снагама приступити том проблему, како би се смањиле посљедице и сачували људски животи и имовина.

Вулин се захвалио Руској Федерацији на подршци и принципијелном ставу о суверенитету и интегритету Србије, саопштено је из МУП-а Србије.