latinica  ћирилица
30/04/2021 |  17:47 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

У Броду још траје акција за градњу куће за десеторо малишана (ФОТО)

Апел за помоћ за десеторо дјеце преминуле Биљане Кокић из Брода, који су узраста од 4 до 17 година и којима је потребан кров над главом, пробудио је милосрђе грађана Српске и дијаспоре.
Породица Кокић - Фото: РТРС
Породица КокићФото: РТРС

За донације за сакупљане новца, како би малољетних седморо браће и три сестре било стамбено збринути, општина Брод отворила је жиро рачуне.

Кров над главом за десеторо браће и сестара, чија је мајка Биљана Кокић, преминула од злоћудног карцинома, први је корак који треба ријешити, како би мали хероји, могли да живе сви под једним коровом и да заједно одрастају.

- Имамо велику подршку од Општине, од начелника Општине, укупно свих Брођана и људи, како да кажем широм свијета. Јављају се људи из иностранства, сваки дан зову, питају каква помоћ нам треба. Ми смо сад мислили да тој дјеци, прво кућу ријешимо, јер то нам је најпотребније сад - каже Саша Милошевић, отац.

Фото: РТРС

У бродском Удружењу, породица се четворо и више дјеце, наводе да вјерују у хуманост добрих људи и да ће потребна помоћ брзо стићи до Кокића.

- Надамо се да ће се у што скоријем року, скупити одређена средства, која су потребна за куповину куће, да малишани добију свој дом. Да могу да живе живот, као и сви остали малишани - навела је Ранка Ивановић, Удружење "Четири плус", Брод.

Општина Брод отворила је посебне рачуне за прикупљање помоћи за хитно рјешавање стамбеног питања за десеторо дјеце недавно преминуле Биљане Кокић.

- Мислим да ћемо релативно брзо, познавајући хуманост грађана Републике Српске, грађана Брода, релативно брзо прикупити средства и да ћемо им омогућити, услован објекат, близу школа средње и основне, како би се и са те стране задовољиле потребе дјеце - поручио је Зоран Видић, начелник општине Брод.

Бројеви банковних рачуна за помоћ Кокићима, општина Брод, званично је објавила и на својој веб страници, како рачун за уплату у конвертибилним маркама, тако и девизини рачун за донације из иностранства.