latinica  ћирилица
30/04/2021 |  18:54 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Акција прикупљања помоћи за изградњу куће породици Пајић (ВИДЕО)

Поводом васкршњих празника, Удружење жена из Милиног Села код Лопара обрадовало је социјално угрожене породице, болесне и немоћне, пакетима са намирницама и средствима за хигијену.
Породица Пајић - Фото: РТРС
Породица ПајићФото: РТРС

Ово удружење покренуло је и акцију прикупљања помоћи за изградњу куће трочланој породици Пајић из села Мртвица. Прошле године уз помоћ Владе Републике Српске и хуманих људи, за три мјесеца изграђена је кућа породици Медић.

У трошној кући без воде и купатила у двије мале просторије 55-годишњи Радислав Пајић живи са двојицом синова. Кућу, коју је изградио његов дјед од прућа и блата далеке 1937. године, реновирао је прије 26 година, јер од рударске плате није могао саградити нову.

Већ 2,5 године не ради јер је оболио од артритиса, а примања од 300 марака не могу покрити ни трошкове лијечења.

Двориште ће ускоро бити претворено у градилиште. Помоћ су најавиле неке грађевинске фирме и Удружење Мајевичана из Швајцарске .

Захваљујући Фондацији принцезе Катарине Карађорђевић, РиТЕ Угљевик и М:тел -у који је током марта активирао хуманитарни број, хуманитарним пакетима ово удружење обрадовало је 60 социјално угрожених, болесних и старих лица у Лопарама.

Појединачна вриједност пакета је 100 марака. Удружење жена Милиног села од 2017 године спроводи хуману мисију. Сваки осмијех невољника или породице која добије услован кров над главом, непроцјењива је награда и вјетар у леђа да наставе овим путем.