latinica  ћирилица
03/05/2021 |  13:13 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

Зоран Марковић побиједио у Васкршњој туцијади

Предсједник СНСД-а Милорад Додик честитао је данас побједницима васкршње туцијаде у организацији Градског одбора ове странке у Бањалуци, те је свима поводом највећег хришћанског празника упутио традиционални поздрав – Христос васкрсе.
Зоран Марковић побједник васкршње туцијаде у организацији Градског одбора СНСД-а Бањалука - Фото: СРНА
Зоран Марковић побједник васкршње туцијаде у организацији Градског одбора СНСД-а БањалукаФото: СРНА

Он је оцијенио да је ријеч о дивној манифестацији, те да вјерује да ће она постати традиционална.

- У оквиру СНСД-а чланови су скупили један износ средстава, усмјеривши их и у наградни фонд за побједнике васкршње туцијаде. То све је дио једне солидарности коју гајимо, потребе да се људи окупе и буду заједно - рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је поручио да је важно да се гаји своја традиција, те да му је драго што је на туцијади, која има и хуманитарни карактер, видио доста дјеце.

- И сви наши одбори учествовали су у такмичењу. Оно је било отворено, не само за чланове СНСД-а, већ и све који су на добровољној бази хтјели да учествују. Тако ће и остати. Захваљујем се страначкој организацији у Бањалуци и њеном руководству што је имала довољно хтијења и енергије да ово такмичење организује и заиста је било лијепо с овим људима подијелити ту радост - рекао је Додик.

Побједник васкршње туцијаде у организацији Градског одбора СНСД-а Бањалука био је Зоран Марковић, предсједник Мјесног одбора ове странке у бањалучком насељу Мелина.

Он је у финалу побиједио Милорада Додика и добиће, како каже, 3.000 КМ.

- Диван је осјећај након учешћа и побједе, коју нисам очекивао - рекао је Марковић и истакао да је побједничко јаје купио на пијаци.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић захвалио је руководству СНСД-а за подршку манифестацији и додао да ће дио средстава, од укупног наградног фонда од 10.000 КМ, бити дониран у хуманитарне сврхе, између осталог породици недавно преминуле породиље у Бањалуци, иза које је остала тек рођена беба и једно мало старије дијете.

Он је раније рекао да је ова активност СНСД-а била усмјерена ка очувању традиције и обичаја, те да је реализована у свим мјесним и рејонским одборима СНСД-а широм Бањалуке.

Финале ваксршње туцијаде одржано је у просторијама Главног одбора СНСД-а у бањалучком насељу Росуље, а осим бројних чланова, присуствовала је и потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић.

На туцијади су у одвојеном такмичењу снаге одмјерили и новинари и медијски радници, а прво мјесто освојили су новинари АТВ, док је други био сниматељ Новинске агенције Републике Српске - Срна.