latinica  ћирилица
04/05/2021 |  12:44 ⇒ 12:48 | Аутор: СРНА

У добојском вртићу организована васкршња туцијада

Јавна предшколска установа "Мајке Југовић" из Добоја организовала је данас традиционалну васкршњу туцијаду, а најтврђе јаје имала је дјевојчица Даница Марковић.
Васкршња туцијада у ЈПУ "Мајке Југовић" - Фото: СРНА
Васкршња туцијада у ЈПУ "Мајке Југовић"Фото: СРНА

Даница је рекла да је учествовала током фарбања васкршњих јаја и да је задовољна што је уз диплому добила и пакет са слаткишима, заједно са другарима Андрејом Јеринићем и Јеленом Девић, који су заузели друго, односно треће мјесто.

У нетакмичарском дијелу учествовали су и градоначелник Добоја Борис Јеринић и посланик из Добоја у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић.

Јеринић је изјавио новинарима да Васкрс, као највећи хришћански празник, добија веселију димензију уз дјечије осмијехе.

- Свакако да се дјеца највише и радују овом великом празнику - додао је Јеринић, који је похвалио руководство вртића за организовање такмичења.

Директор вртића Анђелка Кузмић истакла је да је туцијада уврштена у програм редовних активности, а ове године је реализована у складу са епидемиолошким мјерама и препорукама.

- Имамо велику солидарност родитеља дјеце, који поштују епидемиолошке мјере, не доводе дјецу која би могла имати неке од симптома - навела је Кузмићева и додала да је рад вртића организован у мањим групама, те да се ради у пуном капацитету.