latinica  ћирилица
06/05/2021 |  15:42 ⇒ 15:43 | Аутор: СРНА

Министар Лучић посјетио у Ливну српску породицу Ковачић

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић посјетио је данас српску породицу Ковачић из Ливна која дуго година има проблем у вези са легализацијом куће и дворишта и чији ће чланови, кажу, бити принуђени да напусте свој дом уколико градске власти поруше приступ породичној кући.
Милош Лучић посјетио породицу Ковачић - Фото: СРНА
Милош Лучић посјетио породицу КовачићФото: СРНА

Лучић је најавио да ће се обратити омбдусману за људска права да истражи комплетан случај и нагласио да српска породица Ковачић, која је остала у Ливну, за вријеме рата није имала проблеме, док их има данас, након 26 година.

- Приче градоначелника Ливна Дарка Чондрића и породице Ковачић се не слажу - рекао је Лучић Срни.

Он је навео да је са градоначелником Ливна разговарао и о тешком положају Срба повратника у Ливно и истакао да је крајње вријеме да буду ријешени њихови проблеми.

- Ниједан Србин није запослен у Градској управи. Српска села су необновљена, без путева и струје, што свједочи о јако тешком положају Срба у Ливну - напоменуо је Лучић и додао да ће радити на томе да буде олакшан повратнички живот у Ливну.

Он је данас посјетио и Цркву Успења Пресвете Богородице у Ливну и Спомен-костурницу Свете великомученице Марине гдје почивају мошти ливањских Срба које су током Другог свјетског рата на најсвирепији начин убиле усташе.

Лучић је истакао да ће у наредном периоду финансијски помоћи Цркву Успења Пресвете Богородице.

Парох Ливањски Предраг Црепуља изразио је наду да ће бити ријешен проблем Ковачића.

- Правда би требала бити једнака за све. Ми бисмо својим разликама требали да се поносимо, да влада мир и да нема сукоба - рекао је Црепуља Срни.

Градоначелник Ливна Дарко Чондрић није желио да коментарише за медије проблем породице Ковачић.