latinica  ћирилица
08/05/2021 |  11:44 ⇒ 11:51 | Аутор: СРНА

Вучић: Да вјерујемо у сопствену снагу и јачамо Србију и Српску

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће Србија и Република Српска морати једна другу да снаже, да се окрену себи и својим економијама и да добро знају шта се збива око њих.
Састанак у Козарској Дубици - Фото: РТРС
Састанак у Козарској ДубициФото: РТРС

- Да вјерујемо себи и у сопствену снагу и да снажимо Србију и Српску - рекао је Вучић новинарима у Козарској Дубици након састанка са званичницима Српске.

Он каже да постоје три проблема са којима се Србија и српски народ суочавају.

- Први је да морамо да будемо део Европе и света упркос свим неправдама. Други проблем је чињеница да не постоји међународно правни поредак и никада мање није постојао, а трећи је да не постоје и никада мање нису постојали било какви морални принципи у међународној политици - рекао је Вучић.

Он је навео да се може само насмијати када они који су разбијали Југославију данас говоре о томе како су за принцип непромјењивости граница, а затим су разбијали и Србију 2008. године када су признали Косово.

- Па ни тада нису били за принцип непромењивости граница, а данас све време то понављају. Када чујете хрватског министра спољних послова, дође вам да се насмејете да ситуација није сувише озбиљна - додао је Вучић.

У Козарској Дубици данас је одржан састанак званичника Републике Српске и предсједник Србије Александра Вучића са начелницима општина Козарска Дубица, Костајница, Невесиње и Дрвар.

На састанку су учествовали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.