latinica  ћирилица
11/05/2021 |  08:22 ⇒ 08:33 | Аутор: sputniknews.com

Ријека избацила више од 40 лешева на сјеверу Индије

Тијела најмање 40 људи река Ганг је избацила на обалу у пограничном појасу држава Бихар и Утар Прадеш у сјеверној Индији, саопштили су званичници.
Ријека Ганг избацила више од 40 лешева (Фото: PRAKASH SINGH/GETTY IMAGES) -
Ријека Ганг избацила више од 40 лешева (Фото: PRAKASH SINGH/GETTY IMAGES)

Није јасно како су људска тијела доспјела на обале Ганга, али у извјештајима локалних медија се сугерише да је можда ријеч о жртвама ковида 19.

Неки локални медији преносе да пронађено чак 100 тијела и да стање у којем су пронађена сугерише да су можда била у ријеци и неколико дана.

- Постоји могућност да су ова тела из Утар Прадеша - рекао је локални званичник Ашок Кумар за Би-Би-Си након разговора са локалним становништвом и додао да ће сва тијела бити сахрањена или кремирана.

Званичници су саопштили да тијела изгледају "надувено и дјелимично спаљена" и да су можда завршила у ријеци након недовршеног кремирања која су се обављала дуж реке Ганг у Утар Прадешу, најмногољуднијој држави Индије, наводи се у извјештају индијског информативног канала НДТВ.

Други талас епидемије вируса корона  хара Индијом која је постала и епицентар глобалне пандемије.

Смртност је знатно порасла посљедњих недјеља, па су крематоријуми остали без простора за пријем посмртних остатака свих жртава заразе.