latinica  ћирилица
11/05/2021 |  11:26 ⇒ 11:27 | Аутор: sputniknews.com

Путин изјавио саучешће породицама погинулих у школи у Казању

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је саучешће породицама погинулих у пуцњави у Казању и пожелио брз опоравак ученицима који су рањени, саопштио је портпарол шефа државе Дмитриј Песков.
Владимир Путин (Фото: @KremlinRussia_E) - Фото: Тwitter
Владимир Путин (Фото: @KremlinRussia_E)Фото: Тwitter

Песков је навео да је директор Федералне службе безбједности Александар Бортњиков поднио Путину извештај о инциденту у казањској школи.

Путин је такође разговарао телефоном са премијером Владе Михаилом Мишустином, вицепремијерком Татјаном Голиковом и министром за ванредне ситуације Евгенијем Зиничевом о ситуацији у школи у Казању.

Руски предсједник такође је наложио шефу Националне гарде Виктору Золотову да хитно развије нову уредбу о врстама оружја које је дозвољено за цивилни промет, додао је Песков.

Према ријечима Пескова, ово наређење издато је “узимајући у обзир врсту малокалибарског оружја које је нападач користио“ у Казању.

- Ради се о томе да се понекад малокалибарско оружје региструје као ловачко оружје, које се у неким земљама користи као пушка. То ће такође хитно разрадити Росгардија - објаснио је портпарол Кремља.