latinica  ћирилица
15/05/2021 |  18:56 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

За Јахорину најуспјешнија сезона (ВИДЕО)

Олимпијски центар Јахорина из године у годину све успјешније послује. Чак 125 дана скијања резултат је најбоље сезоне до сада.
Успјешна сезона на Јахорини - Фото: РТРС
Успјешна сезона на ЈахориниФото: РТРС

Вриједно се ради на новим садржајима за туристе, а у току су припреме и за већ традиционални Јахорина ултра трејл, трку која окупља све већи број љубитеља планине и рекреације у природи.

ОЦ Јахорина је ове године, упркос проблемима и посљедицама изазваним епидемијом вируса корона остварио најбољу сезону до сада. Скијање на Јахорини је завршено, а љубитељи спорта на снијегу могли су уживати у прољећном скијању и то све до 5. маја, истакао је Дејан Љевнаић, директор Центра.

Јахорина је прва у региону отворила зимску сезону, 29. новембра, што је привукло туристе и донијело одличне резултате. У складу са епидемиолошким мјерама вршене су строге контроле, уведени су уређаји за дезинфекцију кабина гондоле, ковид редари, те онлајн продаја ски карата. Током ове сезоне на Јахорини је за бесплатно скијање дјеце са територије града Источно Сарајево издато 20.000 ски карата.

Љевнаић је подсјетио да је забиљежена посјета око 265.000 скијаша.

И хотелијери су задовољни зимском сезоном. Попуњеност капацитета је била на максималном нивоу, првенствено захваљујући добрим сњежним условима.

На олимпијској љепотици у току су припреме за Јахорина ултра трејл, који је заказан за 24. и 25. јул. Овог љета све тркаче очекује побољшан и измјењен концепт трке.

Осим јединствене природе, свјежег ваздуха и одличне гастрономске понуде, велики је број и љетних садржаја који привлаче љубитеље планине, попут авантура парка са различитим адреналинским садржајима, шетачких и бициклистичких стаза. Како би понуда на Јахорини била што богатија, Олимпијски центар планира изградњу два шестосједа, као и два ски-лифта. Биће освијетљена и стаза "Новак Ђоковић", што ће додатно проширитио понуду у вечерњим терминима, а гради се и нови систем за вјештачко осњежавања на седам километара ски-стаза. Јахорина ће завршетком тог пројекта имати укупуно 18 километара ски-стаза прекривених системом осњежавања.