latinica  ћирилица
18/05/2021 |  15:56 ⇒ 15:56 | Аутор: РТРС

Хемофарм наставља са подршком

У оквиру друге фазе акције компаније Хемофарм "Суперхероји маске носе испод очију", средства прикупљена од продаје пробиотика употребљена су за набавку опреме за још четири здравствене установе у БиХ.
Компанија Хемофарм (фото:хемофарм) -
Компанија Хемофарм (фото:хемофарм)

Овом приликом донирано је 1.800 комада брзих антигенских тестова и 2.000 паковања дезинфекционих средстава домовима здравља у Требињу, Тешњу, Градачцу и Модричи вриједности од око 40.000КМ.

- Могу да кажем да суперхероји настављају у сличном ритму и да најавим наставак акције у оквиру које ћемо, од маја до јула, наставити одвајати дио средстава за здравствене установе у земљи, али сада од продаје Хемофармових витамина и минерала, Магнетранса, Имуноцинка, Поливита б плус и Eunova Duo Protect K2D3 - рекао је Саша Урошевић, директор Хемофарма БиХ.

Истакао је да је ово њихова реакција на изузетно позитивне повратне информације здравствених радника и грађана.

- Они су нам потврдили да радимо добру ствар и самим тим пружили нам довољан разлог за наставак. Управо су витамини и минерали есенцијални, не само у превенцији и терапији Covid-19, него у пост-ковид стањима умора и враћања енергије. Сматрам да се о пост-ковид терапији не говори довољно, а управо је та врста рехабилитације и суплементација одређеним витаминима и минералима од изузетне важности за опоравак пацијената. Надам се да ћемо сви заједно наставити ову успешну акцију - додао је Урошевић.

У првој фази акције "Суперхероји маске носе испод очију", здравственим установама донирана је помоћ у заштитној опреми, док се друга фаза огледала у донацији брзих антигенских тестова и дезинфекционих средстава.

- Захваљујем се компанији Хемофарм на овој акцији као и на урученој помоћи. Брзи антигенски тестови ће нам бити од велике помоћи у процјени код вакцинације, односно процјени за даљом обрадом пацијената. Процјена при вакцинацији нам је веома битна како се не би вакцинисали пацијенти који су тренутно позитивни на Covid-19, а немају изражене симптоме. Надам се да ће оваквих акција бити и у наредном периоду - изјавила је Алма Шакић, директорица Дома здравља Градачац.

Од почетка акције "Суперхероји маске носе испод очију", од новембра 2020. обезбјеђена је помоћ у заштитној опреми за 14 здравствених установа у БиХ укупне вриједности од око 80.000 КМ.