latinica  ћирилица
18/05/2021 |  20:33 ⇒ 19/05/2021 | 17:27 | Аутор: РТРС

ПУ Бањалука: Три мигранта лишена слободе, док се два мигранта налазе на УКЦ Српске

Од пет миграната, који су данас у бањалучком насељу Лазарево покушали да побјегну од полиције која је намјеравала да их легитимише, тројица су ухапшена, а двојица су збринута на Универзитетском клиничком центру Републике Српске, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

- Приликом покушаја легитимисања и утврђивања идентитета наведених лица, а у циљу упућивања у прихватни центар, исти су се оглушили на законито издата наређења полицијских службеника те је један од миграната извадио нож у намјери да нападне полицијског службеника, након чега су се дали у бијег. Када су сустигнути, један од миграната је покушао побјећи преко улице гдје га је ударило возило у покрету - наводи се у саопштењу.

Наводе да су лица које се налазе у службеним просторијама алкотестирана, и том приликом је утврђено да су под утицајем алкохола.

На лицу мјеста извршен је увиђај и у току је рад на документовању наведеног предмета. О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, као и дежурни инспектор Теренског центра за странце Бањалука.