latinica  ћирилица
20/05/2021 |  15:58 ⇒ 16:06 | Аутор: СРНА

Галић: Континуирано пратити стање незаконитих миграција

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је да се мора континуирано пратити стање незаконитих миграција и предузимати све договорене мјере и активности како би се максимално заштитила граница.
Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић - Фото: СРНА
Директор Граничне полиције БиХ Зоран ГалићФото: СРНА

Он је навео да су од почетка ове године припадници Граничне полиције БиХ од уласка у БиХ одвратили око 2.000 незаконитих миграната.

- Свјесни смо чињенице да немамо довољно људства за потпуну заштиту границе, зато су скоро сви постојећи капацитети Граничне полиције БиХ усмјерени на источни дио границе и формиран је посебни тим полицијских службеника с циљем појачане контроле незаконитих миграција - истакао је Галић.

Галић је одржао редовни састанак с припадницима Јединице граничне полиције Зворник и Посебним тимом за борбу против незаконитих миграција, на челу са командиром Муамером Фазлагићем, поводом актуалног стања на источној граници и борбе против незаконитих миграција.

На састанку су прецизиране активности које ће се спроводити у наредном периоду и договорена стратегија којом ће се наставити реализовати надзор и осматрање, прикупљати обавјештајно-безбједносни подаци, постављати засједе и надзорни пунктови, те предузимати остале мјере у борби против незаконитих миграција, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

С обзиром на то да се побољшањем временских услова очекује појачан миграцијски притисак, што се већ сада осјети на источном дијелу границе, учесници састанка су разговарали о актуелном стању на граници и мјерама које предузимају припадници јединице граничне полиције Зворник како би што ефикасније заштитили границу.

Галић је захвалио припадницима граничне полиције Зворник и Посебном тиму у борби против незаконитих миграција, што су максимално усмјерени на заштиту источне границе, гдје је највећи миграцијски притисак, те предузимају све договорене мјере и активности, упркос проблемима и опасностима којима су свакодневно изложени.